UITVAART

De overledene heeft wellicht aangegeven of in een laatste wensenlijst opgeschreven of zij/hij begraven of gecremeerd wil worden. Wanneer dit niet het geval is maakt u als nabestaanden de keuze. Wordt uw dierbare begraven dan zullen wij met u de mogelijkheden bespreken om de plechtigheid in stijl en met eer te laten plaatsvinden.

 

Voor de herdenkingsbijeenkomst bestaan er meerdere mogelijkheden. Deze kan plaatsvinden in een kerk of een andere sfeervolle ruimte. In de dagen voor de uitvaart is het belangrijk dat u alle tijd en ruimte heeft om deze vorm en inhoud te geven om zo naar een warm en persoonlijk afscheid toe te leven.

Sereen

Wanneer u kiest voor het cremeren van uw dierbare zullen wij samen met u zoeken naar een stijlvolle gelegenheid  waarin het afscheid en de herdenking kunnen plaatsvinden. Het heeft daarom onze voorkeur om dit niet te laten plaatsvinden in de aula van het crematorium, maar in een omgeving die meer rust en warmte uitstraalt.

 

Ook voor deze plechtigheid heeft u alle ruimte in de dagen voor het afscheid om deze naar eigen idee in te vullen. Na afloop van de herdenking wordt de overledene uitgedragen en uitgeleide gedaan. Onder begeleiding van Compassie Uitvaartzorg wordt de overledene naar het crematorium overgebracht.

Jannie Ruitenburg & Karin Wouters
Compassie Uitvaartzorg

 

Eenvoud in Stijl